BUSUIOC
Conform unor studii, compusul chimic eugenol se găsește în busuioc și acesta ar putea ameliora mâncărimea pielii. Fierbeți 2 căni de apă și adăugați 3 lingurițe de frunze uscate de busuioc. Lăsăți amestecul să stea până se răcește, apoi înmuiați o cârpă în lichid și frecați-o ușor pe mușcăturile de țânțar. Alternativ, puteți toca foarte fin câteva Frunze proaspete de busuioc și frecați-le pe piele.
OVĂZ
Amestecați cantități egale de fulgi de ovăz și apă într-un bol până când veți avea o masă vâscoasă, similară cu o pastă. Puneți niște pastă pe un tifon și țineți-o lipită pe pielea iritată timp de aproximativ 10 minute, apoi clătiți zona cu apă. Dacă aveți multe mușcături, încercați în schimb o baie cu ovăz. Presărați o cană de ovăz sau ovăz măcinat într-o cadă plină cu apă caldă. Stați în baia de ovăz timp de 20 de minute.
GHEAȚĂ ZDROBITĂ
Temperaturile reci și gheața pot reduce inflamația. Frigul amorțește pielea, ceea ce va poate oferi o ușurare imediată, pe termen scurt. Nu lăsați gheața direct pe zona afectată mai mult de cinci minute, deoarece poate deteriora pielea. Dacă vreți să lăsați gheața mai mult timp, atunci puteți pune o pânză între piele și aceasta.
MIERE
Produsul stupilor are multe proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii. Acesta a fost folosit de sute de ani că tratament pentru afecțiuni, de la dureri în gât la lovituri și vânătăi. O picătură mică pe o mâncărime poate reduce inflamația.