Înainte de culcare, nu este indicat consumul de carbohidraţi simpli precum dulceaţa, diverse deserturi şi paste. Noaptea, se produce în mod activ hormonul somatropină (la copii este responsabil pentru creştere, la adulți – pentru metabolism), iar consumul de deserturi înainte de culcare determină insulina să blocheze sinteza somatropinei.
- Modul în care organismul nostru va funcţiona a doua zi depinde de ceea ce mâncăm la cină.
- Fructele trebuie consumate cu multă moderaţie noaptea târziu. Pe lângă faptul că sunt o sursă de cantităţi mari de vitamine, acestea sunt bogate în fructoză. Consumate la ore târzii, pot provoca balonare, reacţii autoimune ale organismului şi probleme cu tractul gastrointestinal.
- Nici produsele lactate fermentate degresate nu sunt o bună opţiune, pentru că nu oferă o senzaţie de saţietate de durată şi încurajează aportul suplimentar de alimente. Conţinutul de calorii al produselor este semnificativ crescut.
- Alimentele condimentate şi picante pot irita stomacul şi pot active producţia crescută de suc gastric, care, în cantităţi mari, provoacă senzaţie de foame şi, în plus, hiperaciditate gastrică.