Salatele sunt esențiale pentru buna funcționare a sistemului digestiv, dar și pentru că furnizează vitamine și minerale importante pentru corp. În funcție de gusturile fiecăruia, salatele pot să fie făcute în foarte multe combinații, mixând fructe, legume, verdețuri, cereale integrale, nuci, brânzeturi, carne, ouă și leguminoase. Însă, atunci când vrem să ne facem o salată simplă, de obicei apelăm la binecunoscuta combinație dintre roșii, castraveți, ceapă și eventual ardei.
Știai că unele legume nu se combină foarte bine împreună?
Și aici vorbim tocmai despre roșii și castraveți, care luate separat sunt excelente pentru sănătatea corpului, însă consumate împreună pot să aibă multe efecte adverse. Ele furnizează corpului apă, antioxidanți, fibre, vitamine și minerale care sunt importante pentru buna funcționare a întregului organism.
Nu este deloc bine atunci când le consumăm împreună într-o salată.
Asta pentru că unul se digeră foarte rapid, în vreme ce celălalt are o rată de digestie foarte lentă. Astfel că, ingredientul care se digeră mai ușor va ajunge să treacă prin intestin abia după ce a fost digerat celălalt. Tocmai acest lucru generează o fermentare puternică în stomac, lucru care poate să fie foarte periculos pentru sănătate.
Un alt motiv pentru care nu e bine să amesteci castraveți cu roșii în salată este tocmai legat de faptul că acestea doua sunt incompatibile, deoarece eliberează acid în cavitatea abdominală pentru a favoriza digestia, însă tot el poate conduce la apariția unor numeroase probleme digestive.
Nici fructele cu legumele nu trebuie consumate împreună, deoarece fructele au nevoie de timp mai lung pentru digestie și nu este deloc recomandat să rămână mult timă în stomac, deoarece încep să fermenteze.
E periculos să mănânci fructe după masă
Niciodată nu consuma fructele după o masă, deoarece acestea vor rămâne mult timp în stomac și fermentează, generând balonare și reflux gastro-esofagian. Pe același principiu, specialiștii susțin că nu este deloc recomandat să combinăm carnea cu brânzeturile, deoarece ar trebui să optăm pentru o singură sursă de proteine la o masă, fără să le amestecăm între ele.