CARNEA DE MIEL TREBUIE COMERCIALIZATĂ NUMAI CU ŞTAMPILĂ ROTUNDĂ

0
608

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a emis o informare privind condiţiile în care crescătorii de animale pot să comercializeze mieii sacrificaţi pentru Paşte. Organizarea şi autorizarea centrelor de sacrificare pentru mieii de Paşte 2021 este un subiect fierbinte pentru oieri care au în această perioadă posibilitatea de a valorifica o parte din efectivele de animale. Medicii veterinari reamintesc crescătorilor de ovine că îşi pot sacrifica mieii în abatoarele autorizate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, cu respectarea tuturor regulilor de igienă şi siguranţă alimentar’ă, precum şi în centrele de sacrificare miei autorizate temporar.

Anul trecut, când sărbătorilor pascale s-au desfăşurat în perioada stării de urgenţă, oierii au primit voie, în baza unei minime autorizări, să vândă mieii în viu şi tăiaţi direct de la fermă. La acest moment nu sunt informaţii privind vreo eventuală derogare privind sacrificarea şi comercializarea animalelor direct din fermă, aşa ca acum un an. rbinte pentru oieri care au în această perioadă posibilitatea de a valorifica o parte din efectivele de animale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here