Atenție mare la produsele de post! Medicii specialiști atrag atenția că unele produse nu sunt chiar de post,iar altele au foarte multe E-uri și pot fi catalogate cu ușurință la produse toxice. Din aceste motive, vă aducem o lista a al celor mai sănătoase alimente de post, potrivit specialiștilor din domeniu.
Fasolea
Indiferent cum este gătită, este o un produs indispensabil în post. Boabele de fasole reduc colesterolul și previn apariția bolilor de inimă.
Cartofii
Apoape nelipsit din bucătăriile românilor, cartoful este considerată o legumă completă, hrănitoare și foarte sănătoasă.
Ciupercile
La fel, o alternativă în timpul postului o reprezintă despre care se spune că au și efect antitumoral.
Soia
Super alternativa din timpul postului , conține substanțe care ajută la funcționarea creierului, arde grăsimile, scade colesterolul .Mai nou,consumul de soia a fost asociat cu o rată redusă a cancerului la sân.
Năut
Este o proteină vegetală, bogată în săruri minerale (magneziu, calciu, fier) și în complexul de vitamine B. Scade colesterolul prin conținutul de fibre și împiedică acumularea de zahăr în sânge.
Lintea
Tot mai folosită în ultima perioadă, are un conținut ridicat de proteine și se gășeste în diverse culori. Se prepară foarte rapid pentru tocănițe, supe creme sau pateuri vegetale.
Hrișca
Este una dintre cele mai bune surse vegetale de proteine. Hrisca nu doar că înlocuiește cu succes carnea, dar oferă organismului toate elementele de care are nevoie pentru a trece peste astenia de primăvară.
Mei
Din categoria leguminoase, este foarte bogat în fier, magneziu, potasiu, vitamine din complexul B și E.
Dovleacul
Este o sursă naturală de fibre, care stimulează tranzitul intestinal și conține mult betacaroten, cu rol deosebit în prevenirea bolilor cardiovasculare sau a diabetului
Mei
Este foarte bogat în fier, magneziu, potasiu, vitamine din complexul B și E.
Quinoa
O tip cereală cu calități nutriționale mai puțin cunoscută în țara noastră, dar care acum se găsește în aproape toate hipermarketurile.. Potrivit specialiștilor, quinoa conține proteine de calitate superioară celor din carne.
Alge marine
Alt produs mai puțin familiar, algele marine sunt foarte apreciate în alte țări, datorită propietăților benefice pe care le au. Acestea conțin aproximativ 50% proteine (la fel ca ouăle și carnea) și le găsiți în magazinele naturiste.
Măslinele
Conțin săruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, calciu, clor, fier, cupru, mangan, caroten) și vitaminele A, B, C, E și F. Măslinele acționează ca un laxativ ușor, diminuează durerile de stomac prin reducerea efectului acidității sucurilor gastrice.
Mierea
Nu mai trebuie să mai aducem nicio descriere la acest produ care este clasificat ca și aliment-medicament.
Sfecla roșie
Conține carbohidrați, sodiu, potasiu, magneziu, fier, iod, cupru, vitaminele A, C și B6 și este o sursă naturală de zahăr.
Guliile
Sunt o excelentă sursă de vitamina C (protejează contra infecțiilor), favorizează absorbția fierului, accelerează cicatrizarea rănilor și are proprietăți antioxidante.