În noul context epidemiologic, tot mai mulți nutriționiști ne recomandă să avem în casă și produse din cătină, o plantă recunoscută ca tonic antigripal sau o polivitamină naturală. Asta pentru că fructele de cătină sunt un adevărat complex de multivitamine și minerale. De fapt, cătina are numeroase beneficii pe care vi le prezentăm pe scurt:
Întăreşte sistemul imunitar. Cătina conţine o cantitate foarte mare de vitamina C şi este un foarte bun stimulent care creşte imunitatea. În plus, acţiunea antioxidantă se datorează şi bogăţiei de vitamina E din compoziţie, (numită şi vitamina tinereţii). Ceaiul de cătină stimulează sistemul imunitar şi, la fel ca şi alte preparate din cătină, îl întăreşte şi tine bolile la distanţă. Tonifiant general, vitaminizant. Preparatele din cătină revigorează organismul datorită cantităţii mari de vitamine şi minerale şi are efecte benefice asupra stării de spirit.
Efect atigripal. Este considerat un excelent vaccin natural atigripal datorită propietăților sale.
Distruge radicalii liberi. Ceaiul de cătină contribuie la anihilarea radicalilor liberi şi la protejarea organismului de substanţele toxice cu efect cancerigen.
Reduce nivelul de colesterol. Cătina contribuie la curăţarea vaselor sangvine, îmbunătăţeşte circulaţia şi protejează inima.
Combate problemele pielii. Datorită conţinutului mare de antioxidanţi, ceaiul de cătină este capabil să vindece diversele afecţiuni ale pielii şi să îi menţină supleţea. Este de asemenea benefic şi pentru păr şi unghii.
Are efect antiîmbătrânire. Tot antioxidanţii sunt responsabili în mare parte şi pentru încetinirea procesului de îmbătrânire şi pentru funcţionarea optimă a organelor interne.
Antiinflamator şi calmant. Ceaiul de cătină poate ameliora durerile de articulaţii şi cele provocate de reumatism.