Mâncăruri care bucurau odinioară papilele gustative ale strămoșilor noștri sunt produse acum într-o micuță fabrică a unui bucureștean, care a ales să se mute cu familia în zona de munte a județului Buzău. Mierea de albine, combinată cu diverse fructe și nuci, și miedul, adică băutura dacilor, sunt primele produse din categoria “mâncărurilor primitive” fabricate de Mihai Negoț.
După ce s-a stabilit în Pătârlagele, Mihai Negoț a început să crească albine, din curiozitate, apoi și-a dezvoltat o mică afacere în care mierea capătă arome și texturi deosebite. Bărbatul a construit mai întâi o anexă, apoi, cu banii de la nuntă, a cumpărat utilaje de producție. Acum firma Primitiv Foods produce șapte variante de miere, toate amestecate cu fructe sau nuci sălbatice.
Amestecat la rece, produsul finit păstrează gustul și toate calitățile mierii, fructelor uscate și pe cele ale nucilor. Borcanele cu delicioasele amestecuri au găsesc repede clienți pe internet și în băcăniile cu produse naturale din mai multe orașe din țară. Mihai este ajutat în promovarea produselor chiar de prietenii săi din București, de care s-a îndepărtat doar fizic.
Pe lângă mâncărurile primitive, Mihai pregătește pentru livrare și băuturi primitive, cum ar fi miedul sau hidromelul. Este o băutură alcoolică obținută din miere fermentată, care are gust de bere nefiltrată sau de cidru. Deocamdată, mierea este produsul de bază al făbricuței. Un borcan costă 25 de lei, indiferent de conținut. Anul trecut, Primitiv Foods a vândut peste 3.500 de borcane. Pe fiecare etichetă se află un cod care, după scanarea cu telefonul, oferă informații despre producător și proveniența fiecărui ingredient.