PARAMEDICII, POMPIERII MILITARI BUZOIENI, EROII TĂCUȚI CU IZOLETA

0
623

Trăim o perioadă în care suntem cu toții copleșiți de criza generată de noul coronavirus. Viața noastră s-a schimbat complet. Ceea ce înainte ni se părea un trai agasant, iar nemulțumirile apăreau pentru orice fleac, toate acestea par acum atât de departe. Parcă ne-am dori acea viață înapoi, cea pe care acum o vedem ca fiind una normală. Ne-am dori să simțim, să trăim și să fim cei de dinaintea pandemiei, nu este așa? Clar acest lucru nu se va întâmpla prea curând. Acum se vorbește   mult mai mult de partea medicală și toată lumea este atentă la numărul de îmbolnăviri. Există însă niște oameni despre care nimeni nu vorbește: paramedicii, pompierii militari, eroii tăcuți cu izoleta. Ei sunt cu adevărat în prima linie a războiului cu temutul virus.

  Sunt cei care stau cel mai mult în contact cu bolnavii infectați cu Covid-19. Își riscă sănătatea în fiecare minut, iar uneori stau și câteva ore lângă cei pe care îi transportă și care sunt bolnavi. De la declanșarea pandemiei și până în prezent, pe timpul stării de urgență, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Neron Lupașcu” al județului Buzău au acționat atât independent, cât și în cooperare cu celelalte instituții, în peste 200 de misiuni specifice, misiuni ce au inclus transportul persoanelor suspecte de COVID-19, dar și a persoanelor confirmate cu acest virus, la centrele de carantină și izolare precum și la unitățile medicale special desemnate.

Întotdeauna, pe fiecare tură de seviciu de 24 de ore, echipa de lucru este formată din 3 membri. Pentru a ține situația sub control este nevoie de multă disciplină și înțelegere. Echipamentul pe care îl poartă este format din combinezon, cizme, mănuși, măști, viziere și ochelari de protecție, fiind respectate toate măsurile de securitate în muncă, astfel că riscurile sunt reduse la maxim.

Toate aceste materiale sunt schimbate după fiecare caz în parte la care salvatorii sunt solicitați. Timpul de intervenție diferă de la caz la caz, iar în toată acestă perioadă, paramedicii sunt nevoiți să stea echipați complet. După fiecare intervenție echipamentul dar și întreaga tehnică de intervenție sunt decontaminate. De asemenea, atunci când ajung acasă, la familiile lor, pompierii își iau măsuri suplimentare pentru a evita contaminarea cu temutul virus.

În vederea asigurării protecției și împiedicării răspândirii virusului, și la nivelul ISU Buzău au fost implementate toate măsurile necesare. Printre măsurile impuse se mai numără schimbarea programului de lucru și înființarea unor puncte de lucru, astfel încât să se mențină normele impuse de atuala situație. Pompierii buzoieni rămân în continuare la datorie pentru acordarea sprijinului autorităților administrației publice județene și locale, dar și a populației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here