Un proiect de lege inițiat la Senat prevede noi reguli și obligații pentru păstrarea și comercializarea produselor în piețele agroalimentare, în condiții de igienă. Astfel, fructele și legumele trebuie păstrare la temperaturi optime, în depozite frigorifice, care ar urma să fie finanțate de la bugetul de stat. Inițiatorii proiectului susțin, potrivit legestart.ro, în expunerea de motive, că producătorii autohtoni au nevoie de sprijin pentru a-și comercializa produsele în siguranță.
,,Administratorii piețelor sunt obligati să deţină depozite frigorifice cu armosferă controlată pentru păstrarea de către producătorii agricoli a legumelor şi fructelor in condiții optime. Sumele necesare pentru finanțarea construcției depozitelor frigorifice cu atmosferă controlată se asigură de la bugetul de stat, din fonduri europene sau din fonduri legal constituite, prin depunerea de proiecte la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale”, se arată în proiectul de lege. Nerespectarea acestor norme este prevăzută cu amenzi și sancțiuni de la 8.000 lei la 15.000 lei.