DUCEM SAU NU COPILUL MIC ÎN COLECTIVITATE?

0
833

Trei zile la grădiniță, o săptămână acasă! Așa se desfășoară, de obicei, primele luni de colectivitate ale copilului. Frecvența la grădiniță este foarte redusă din cauza virozelor dese și a complicațiilor care, de multe ori, apar în urma acestora. De câte ori nu ai vrut să nu-l mai duci deloc în colectivitate din cauza răcelilor repetate? Însă asta nu este o soluție.Specialiștii sunt de părere că imunitatea are nevoie de răceli, iar copilul trebuie ajutat să facă față virozelor.

De ce răcesc copiii când intră în colectivitate?

Creșele și grădinițele sunt un mediu bun pentru transmiterea de virusuri. Ori de câte ori copiii sunt împreună, există riscuri mari de a răspândi virusurile. Acest lucru este cauzat de faptul că cei mici folosesc mâinile pentru a-și șterge nasul sau pentru a-și freca ochii, apoi pentru a manipula jucăriile, cărțile sau pentru a atinge alți copii. În acest fel, virusul trece de la un copil la altul. Virusurile mai sunt răspândite prin tuse, strănut, comunicare apropiată.Sistemul imunitar al copiilor nu este încă matur. Acest lucru îi face mai sensibili la infecții atunci când intră în contact cu boli pe care nu le-au avut înainte.

A fi sănătos înseamnă a avea un sistem imunitar bine pus la punct, capabil să se protejeze de îmbolnăviri la care e inerent să nu fii expus. Tocmai de aceea medicii pediatri recomandă părinților să-i ducă pe cei mici la grădiniță pentru că așa se pot forma. Între copii se dezvoltă cel mai bine copiii și tot acolo și imunitatea lor se maturizează.

Saşe până la opt răceli pe an sunt normale la copiii de grădiniţă, în condiţiile în care aceştia schimbă mediul de acasă cu cel din colectivitate.

Imunitatea în colectivitate

Imunitatea este stimulată prin alimentație, prin modul de viață, prin sport, prin statul în aer liber, prin igienizarea și aerisirea locuinței. Și un secret important este comunicarea.

În primul rând părintele trebuie să își cunoască foarte bine copilul, să îl ajute să-și cunoască corpul, să îl ajutam să-și cunoască reacțiile și să-I învățăm sa vorbească despre ele. Secretul este comunicarea! Spre exemplu, nu le spunem că nu au voie să plângă! Ba da, e voie, pentru că astfel își descarcă energiile negative și sistemul lor imunitar se întărește!Și nu uitați, genetica joacă un rol foarte important! Dacă ați fost copii bolnăvicioși, nu cereți copiilor voștri să fie cei mai rezistenți!Dați timp copiilor, jucați-vă cu ei, în casă și în aer liber, învățați-i lucruri frumoase. Atenție și la alimentație, care trebuie să fie cât mai diversificată și naturală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here