AFACERE CU FRUCTE DE PĂDURE

0
1262

Este sezonul fructelor de pădure, iar multe dintre cele care ajung în piețele din sud-estul țării provin dintr-o plantație aflată la 10 kilometri de municipiul Buzău, în comuna Vernești. În urma cu opt ani, Marian Tudor a cumparat o bucată de teren, hotarât sa se apuce de agricultura. Astazi, detine cea mai mare plantatie de fructe de padure din județ. Butașii de zmeura ocupa o mare parte din plantatie, iar aromatele fructe sunt, de câteva zile, in piețe. Zmeura este culeasa cu grija, pentru a nu se deprecia in caserole.
Căpșunele produse în ferma de lângă Buzău sunt dintr-un soi românesc, mult mai gustoase și aromate decât cele importate. Din păcate, nu sunt foarte rezistente la schimbările bruște de temperatura.
Aproape jumătate din teren este cultivat cu butasi de muri Navaho, un soi care ofera o productie de peste 15 kilograme de fructe pe planta. Murele cât nucile de mari pot fi gustate de clienti cat de curand.
Fermierul din Vernesti se mândrește si cu câteva soiuri de fructe de pădure exotice, din ce in ce mai căutate in pietele din România. Este vorba despre aronia si tayberry, care, alaturi de celelalte fructe de padure, sunt un adevarat medicament pentru cei care le consuma.

Buzoianul si-a promovat afacerea doar prin retelele de socializare. Acesta isi extinde afacerea cu fonduri europene si va ridica un depozit de frig, astfel incât sa aiba fructe delicioase si sanatoare tot timpul anului, dar si o fabrica de sucuri naturale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here