Căpușele fac din nou prăpăd! În medie, zece persoane se prezintă, zilnic, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău, după ce au fost mușcate de căpușe. Înțepăturile au fost provocate fie „la iarbă verde”, fie în timpul unor plimbări prin parc. Medicii recomandă maximă precauție în această perioadă, deoarece mușcăturile de căpușe pot provoca boli grave.
Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău este luată cu asalt, în ultima perioadă, de persoane care au fost înțepate de căpușe. Medicii nu au întâmpinat dificultăți în extragerea căpușelor.Cei mai mulți dintre pacienți au fost înțepați de insecte în timp ce se aflau în natură, fie la plimbare în parc, fie la grătar, în pădure.
Astfel de insecte se pot găsi atât în grădina casei, cât și în parcuri sau alte zone cu vegetație bogată. Persoanele care intră în contact cu animale sau care vor să iasă la plimbare, în parc, trebuie să respecte câteva reguli elementare pentru a se feri de căpușe.
Mușcătura de căpușă este foarte periculoasă, dacă nu este tratată corespunzător. Cea mai gravă este boala Lyme, sau borelioza, supranumita si “boala cu 1000 de fețe”, din pricina faptului că simptomele ei sunt foarte asemănătoare altor boli.