Dascălii n-au primit încă tichete de vacanță, însă unii dintre ei le refuză din start. Se întâmplă la Buzău, unde câţiva angajați din sistemul de învățământ au declarat deja că nu vor voucherele de vacanţă care le-ar permite un sejur la mare sau la munte gratuit. Pentru profesori, abia ieri a fost aprobat regulamentul de acordare a tichetelor de vacanță.
A început nebunia voucherelor de vacanță, însă dascălii și personalul nedidactic trebuie să mai aştepte până intră în posesia lor, deoarece regulamentul de acordare a tichetelor a fost aprobat abia ieri. Potrivit noilor reglementări, voucherele de vacanță, în cuantum de 1.450 de lei pentru fiecare salariat, se acordă pentru perioada lucrată între 1 iulie 2017 şi 30 noiembrie 2018, indiferent de durata contractului individual de muncă sau a timpului de muncă lucrat. Pentru salariații care au contractele individuale de muncă suspendate la data acordării voucherelor, aici fiind incluși și cei aflați în concediu de creștere a copilului, aceștia pot beneficia de tichete numai dacă, în termen de maxim 30 de zile de la intrarea în vigoare a ordinului, depun la unitatea de învățământ dovada achitării impozitului aferent prin virament bancar în contul unității.
La Buzău, câţiva angajaţi din unităţile de învăţământ nu vor să beneficieze de sejur la mare sau la munte gratuit. Ei au refuzat din start tichetele de vacanță din diferite motive.
Valoarea tichetelor de care beneficiază un angajat de la stat este impozata cu 10 la sută. Voucherele de vacanţa pot fi utilizate numai în hotelurile şi în pensiunile din ţară şi pot fi acordate bugetarilor până la data de 30 noiembrie 2018.