Se apropie sărbătorile pascale, iar odată cu acestea creşte şi apetitul românilor pentru cumpărături. Nu vor lipsi de pe masa de Paşte carnea de miel, ouăle sau cozonacul, care trebuie însă cumpărate din locuri autorizate. Cel mai important e ca produsele să nu fie luate de pe marginea drumului, pentru a nu pune sănătatea în pericol.
„Nu cumpărăm miel de pe marginea drumului, chiar dacă este mai ieftin, sau nu cumpărăm miel sacrificat undeva la o margine de piaţă. În ceea ce priveşte peştele, el trebuie cumpărat din magazine autorizate. La fel şi ouăle. Cei care le achiziţionează să verifice termenul de garanţie”, a declarat dr. Marijan Milea, director DSV Buzău.
Din punct de vedere nutriţional, mâncarea de Paşte e mai rea decât cea de Crăciun pentru că fiecare ciocneşte câte un ou cu toată familia şi nu realizează că există ou şi în drob, cozonac sau pască. Indiferent ce și cât cumpărați, în cazul în care semnalați neconformități, nu aruncați niciodată bonul de casă, pentru a putea proba, la nevoie, ceea ce reclamați.