Autor: Mihaela Iordache
Familiile cu venituri reduse din Râmnicu Sărat pot depune dosarele pentru obţinerea ajutorului de încălzire. Condiţiile ramân cele de anul trecut: pentru cei care îşi încălzesc locuinţele cu gaze naturale sau lemne venitul net pe membru de familie nu trebuie să depăşească 615 lei, iar pentru energia termica limita este de 786 de lei. Ajutoarele se vor acorda ca şi în anii precedenti, pentru perioada noiembrie – martie, iar în funcţie de venitul solicitantului, statul va compensa valoarea facturii la căldură cu procente cuprinse între 5 şi 90. Cei care deţin bunuri sau terenuri, precum şi conturi în bancă mai mari de 3.000 de lei nu pot obţine ajutorul de încălzire.
Mai mult, toţi cei care vor depune dosare pentru a beneficia de sprijin de la stat sunt sfătuiţi să-şi declare veniturile reale, pentru a nu avea probleme cu legea. ,,Cetăţenii pot veni la sediul Serviciului Public de Asistenţă socială pentru a-şi ridica cererile pe care trebuie să le completeze, pentru solicitarea ajutorului. Îi sfătuim să declare toate veniturile pe care le au membrii familiei, inclusiv sumele care provin din subvenţii agricole, tranzacţii sau moşteniri,, ne-a declarat directorul SPAS Râmnicu Sărat, Mihaela Popescu.
Acte necesare pentru ajutorul de încalzire
Ajutorul pentru încălzire se va acorda pe baza cererii întocmite de titular care, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 70/2011, poate fi, după caz: proprietarul locuinţei, persoana care a înstrăinat locuinţa în baza unui contract cu clauză de întreţinere, titularul contractului de închiriere al acesteia ori alt membru de familie major şi legal împuternicit de proprietarul locuinţei. Cererea va fi însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate de membrii acesteia.