Autor: Daniel Tigleanu
Arunci mătasea porumbului de fiecare dată când faci porumb fiert? Nu ar trebui să faci asta – Iată câte beneficii are pentru sănătatea ta!
Previne formarea pietrelor la rinichi – mătasea porumbului ajută la eliminarea lichidelor, prevenind astfel formarea pietrelor la rinichi. Dacă ai nisip la rinichi, ceaiul de mătasea porumbului te ajută să îl elimini.
Ajută la coagularea sângelui – mătasea porumbului conţine vitamina K în cantităţi foarte mari. Vitamina K ajută la coagularea sângelui, ceea ce înseamnă că rănile ţi se vor vindeca mai repede.
Reglează nivelul colesterolului din sânge – mătasea porumbului scade nivelul de colesterol, prevenind apariţia bolilor cardiovasculare.
Tratează infecţiile urinare – mătasea porumbului are proprietăţi antiinflamatorii şi diuretice, aşa că te va ajuta în cazul în care ai o infecţie urinară. Bineînţeles, mătasea porumbului trebuie folosită alături de un tratament medicamentos.
Cum se prepară ceaiul de mătase de porumb
- Fierbe o cană de apă.
- Adaugă mătase de porumb spălată în prelabil şi mai lasă să fiarbă preţ de 10 minute, la foc mic.
- Strecoară ceaiul şi consumă-l fierbinte.
- Pentru un gust mai plăcut poţi adăuga 1 linguriţă de zeamă de lămâie.