INSTRUIREA PRIMARILOR DIN JUDEȚUL BUZĂU PENTRU VIITOARELE ALEGERI

0
97

Instituția Prefectului – Județul Buzău, cu sprijinul Direcției Județene a Autorității Electorale Permanente, a organizat joi o ședință de instruire destinată primarilor și secretarilor generali din unitățile administrativ-teritoriale ale județului, cu privire la responsabilitățile ce le revin în vederea organizării și desfășurării alegerilor pentru Senat, Camera Deputaților și Președintele României din anul 2024.

Evenimentul, care a avut loc în Sala Mare a Consiliului Județean Buzău, s-a desfășurat  în conformitate cu prevederile art. 8 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 1036/2024 privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor parlamentare din 2024, precum și ale art. 8 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 1063/2024, referitoare la organizarea alegerilor prezidențiale din 2024.

În cadrul aceleiași întâlniri, prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, a subliniat importanța etapelor care trebuie urmate pentru constituirea consiliilor locale.

”Am valorificat această ocazie pentru a discuta cu primarii și secretarii generali despre organizarea viitoarelor alegeri și am clarificat pașii esențiali ai calendarului pentru constituirea noilor consilii locale și organizarea ceremoniei de constituire. Sper că astfel am elucidat multe aspecte procedurale și tot ce ține de termenele calendaristice impuse de legislație, pentru ca până la data de 26 octombrie 2024 să avem consiliile locale constituite fără probleme, iar fiecare primar să intre în exercitarea de drept a mandatului.” , a declarat prefectul Daniel Țiclea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 12 = 16