CĂLĂTORII PREFERĂ BAGAJUL DE MÂNĂ, ÎN AVION

0
164

Cum biletele de avion s-au scumpit enorm în ultima perioadă și au crescut și taxele pentru bagaje, pasagerii preferă să călătorească mai mult cu bagaje de mână și le evită pe cele de cală. În plus, e mai practic.   Trec rapid prin filtrele de securitate și nu mai sunt nevoiți să aștepte suplimentar. Astfel, evită și situațiile neplăcute, când  bagajele se pierd ori sunt recuperate după câteva ore sau zile. În astfel de cazuri, companiile aeriene sunt obligate să plătească despăgubiri.

În ultima perioadă, inclusiv companiile de linie au început să vândă bilete de avion fără bagaj de cală. La Tarom, de exemplu, anul trecut cererea pentru astfel de călătorii a ajuns la 15 la sută, față de 4 la sută în 2021.

Bagajul de mână este inclus în prețul biletului de avion și este cel pe care îl puteți lua la bord. Fiecare companie aeriană are propriile dimensiuni și criterii de greutate, iar bagajul trebuie să se încadreze în limitele impuse. În caz contrar, va trebuie să plătiți o taxă suplimentară de bagaj. Pe site-urile companiilor aeriene găsiți dimensiunile permise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

76 + = 77