APEL LA RĂBDARE, PÂNĂ LA TERMINAREA LUCRĂRILOR

0
169

Consiliul Judeţean Buzău continuă lucrările de asfaltare la drumul care asigură accesul spre una dintre cele mai pitorești zone ale județului. Este vorba despre șoseaua către comuna Bisoca, drum aflat într-o stare deplorabilă și deseori criticat, atât de localnici, cât şi de turişti. Președintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, spune că asfaltările au întârziat din cauza geografiei terenului. Neagu dă, însă, asigurări că anul acesta lucrările se vor finaliza.

Deoarece zona este predispusă la alunecări de teren și pentru ca terasamentul să nu mai aibă de suferit ulterior, reabilitarea drumului către Bisoca a presupus lucrări complexe.

Contractul pentru reabilitarea și modernizarea Drumului Județean 204 C pe tronsonul Vintilă Vodă – Sărulești – Bisoca – limită cu județul Vrancea, pe o lungime de 24,5 kilometri, a fost semnat în vara anului 2019. Drumul din zona de munte a Buzăului, care nu a mai fost modernizat de 40 de ani, a intrat în reabilitare în luna iulie 2020, printr-un proiect al Consiliul Județean Buzău, depus spre finanțare prin Planul Național de Dezvoltare Locală. Valoarea lucrărilor se ridică la aproape 80 de milioane de lei, iar perioada de execuție era estimată la 33 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 80 = 84