MEDICINA PERSONALIZATĂ SE VA INTRODUCE ÎN ROMÂNIA DIN NOIEMBRIE

0
171

Medicina personalizată, adică oferirea de servicii medicale specifice fiecărui pacient în parte, urmează să fie introdusă din noiembrie și în țara noastră, după cum apare într-o lege publicată recent în Monitorul Oficial.

Așa cum este definită în document, în medicina personalizată sunt cuprinse îngrijirile de sănătate acordate pe baza unui model medical ce ia în calcul însușirile determinate de baza ereditară și de condițiile de mediu sau constituția ereditară ale fiecărei persoane.
Îngrijirile constau în oferirea de servicii medicale preventive, de diagnostic, curative, de reabilitare, respectiv îngrijiri terminale specifice fiecărui pacient în parte.
Medicii specialiști vor avea obligația de a pune la dispoziția pacienților informații adecvate și ușor de înțeles referitoare la opțiunile privind procedurile medicale propuse, inclusiv beneficiile preconizate și riscurile ce le pot însoți.
De asemenea, medicii vor trebui să primească consimțământul pacientului “pentru fiecare intervenție medicală specifică medicinei personalizate”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 5 =