CASA VERDE FOTOVOLTAICE, APROAPE DE START

0
217

Mâine, 19 mai,  încep înscrierile pentru Casa Verde Fotovoltaice, iar anul acesta programul are un buget record. Înscrierile se fac în funcție de regiuni, iar oamenii au la dispoziție 3 zile lucrătoare ca să își depună actele. Primii care se vor putea înscrie sunt cei din regiunea București-Ilfov, din 19 până în 23 mai. Cererile vor fi luate în ordine, după principiul primul venit, primul servit.

Programul, cu un buget de 2 miliarde de lei, ar ajunge pentru aproximativ 75.000 de gospodării, care își pot monta sisteme fotovoltaice, folosind ajutorul de 20.000 de lei de la stat.

Dacă vreți să vă înscrieți, trebuie întâi, să vă creați un cont pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu. Apoi urmează depunerea documentelor: cartea de identitate, extrasul de carte funciară, dar și dovada că nu aveți datorii la taxe și impozite locale și la bugetul de stat. După ce se va termina perioada de înscriere a persoanelor fizice, timp de 90 de zile oamenii își vor putea alege instalatorul.

Pentru prima dată, anul acesta pot primi finanțare și asociațiile și fundațiile care prestează servicii sociale, precum și parohiile. Peste 250 de companii din domeniu s-au înscris deja în program, iar alte câteva sute așteaptă răspunsul de la ANRE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 34 = 43