CONTROL DE LA MINISTERUL AGRICULTURII ÎN BAZINUL LEGUMICOL DIN JUDEȚUL BUZĂU

0
187

Corpul de Control al ministrului Agriculturii a ajuns in judetul Buzau, la Glodeanu Sărat.  Se fac verificări suplimentare după apariția suspiciunilor că unii legumicultori ar trata excesiv plantele pentru a le forța creșterea si coacerea. Au fost  luate probe din sere și solarii, din legumele pe care fermierii le au pregătite pentru vânzare.

Verificările vin în contextul în care doi cultivatori din localitate ar fi fost prinși în timp ce cumpărau pesticide interzise de la un bărbat.  Suspiciunea este că substanțele urmau să fie folosite pentru a forța creșterea legumelor. Situația creează deja deservicii tuturor cultivatorilor din acest bazin legumicol, care spun că, în piețe, clienții doritori de fructe autohtone au devenit  suspicioși și se gândesc de două ori înainte de a cumpăra sau chiar renunță .

Conducerea Direcției Agricole Buzău anunță că au fost derulate mai multe verificări. Zeci de probe au fost prelevate de la începutul săptămânii și vor fi trimise la laboratoare specializate ale Autorității Fitosanitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 53 = 59