CASA VERDE FOTOVOLTAICE SE AMÂNĂ CU 2 SĂPTĂMÂNI

0
281

Anunţat iniţial pentru data de 5 mai, Casa Verde Fotovoltaice va începe, de fapt, pe 19 mai. Programul întârzie, şi în acest an, tot din cauza aplicaţiei informatice.

Cei care îşi doresc panouri solare cu sprijin financiar de la stat au la dispoziţie aproape şase săptămâni pentru a se înscrie în program, mai exact până pe 26 iunie.

Noutatea din acest an este înscrierea etapizată în program. Practic, locuitorii din fiecare regiune în parte vor avea la dispoziţie 3 zile pentru depunerea documentelor. Prima regiune cu drept de înscriere este regiunea Bucureşti – Ilfov, iar ultima regiune va fi regiunea de Vest. Şi bugetul alocat va fi unul diferit de la o regiune la alta. Cei mai mulţi bani vor fi alocaţi regiunii Sud Muntenia şi regiunii Nord Vest. Anul acesta, în premieră, pot depune solicitări şi unităţile de cult. Cererile acestora vor putea fi depuse în perioada 27 – 29 iunie. În cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice, statul decontează 20.000 de lei, cu o condiţie: aceea ca solicitanţii să contribuie cu 10% pentru sistemul de panouri solare cu o putere de 3 kW.

Anul acesta, programul are un buget de 2 miliarde de lei, bani suficienţi pentru aproape 90.000 de gospodării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

39 + = 47