ÎNCĂ O PREMIERĂ, LA TEATRUL ,,G. CIPRIAN”. SPECTACOLUL „CAPRA CU TREI IEZI” SE JOACĂ CU CASA ÎNCHISĂ

0
220

Buzoienii sunt invitați din nou la teatru. De această dată este vorba despre o piesă pentru copii: ,,Capra cu trei iezi”, o adaptare de Constantin Brehnescu după Ion Creangă, în regia lui Ionuț Octavian Ghinea. Spectacolul Teatrului „George Ciprian” Buzău va avea loc duminică, 30 aprilie, de la ora 11.00, și este o nouă premieră dedicată publicului tânăr, a treia de la începutul anului. Conducerea teatrului buzoian a decis să vină în fața publicului cu un nou spectacol după succesul înregistrat de piesa ,,Lampa lui Aladdin”.

,,Capra cu trei iezi “ este un spectacol care ne aduce mai aproape de copilărie, de puritatea satului românesc, de originile pe care le are fiecare dintre noi şi de care trebuie să nu ne îndepărtăm. Este un spectacol care ne introduce într-o altă lume, într-un sat idilic tradiţional românesc, prezentată în mod fabulos, specific literaturii şi operelor lui Ion Creangă. Alegerea acestui spectacol nu a fost deloc întâmplătoare.

Din distribuția spectacolui fac parte actori buzoieni precum Ionuț Ghinea, Cristi Martin, Anda Pantiș, Felicia Cruceru, Radu Pavel și Zabi Tudor, care locuiesc în mod statornic în oraș și activează în oraș prin activități didactice sau independente. Deși la o primă vedere, piesa nu pare atât de solicitantă pentru actori, realitatea este cu totul alta. Fiecare personaj este atent studiat și întruchipează, după cum spun actorii, oamenii cu bucuriile și încercările vieții actuale.

Deși actorii principali ai spectacolului dau viață personajelor poveștii lui Ion Creangă, piesa are o adaptare mai diferită, prin combinarea stilului clasic cu cel modern.

Compoziția muzicală este produsă de către Codruț Bârsan, compozitor, pianist, muzician și dirijor, un român stabilit de mulți ani în Chicago, absolvent al Conservatorului din San Francisco, ce deține, în prezent, o companie de mare succes, Chicago Summer Opera. Coregrafia spectacolului este realizată de Lorette Enache, coregraf independent, doctor în Artele Spectacolului și conf.univ. dr. la Universitatea Națională ,,George Enescu” din Iași. Spectacolul de duminică se joacă cu casa închisă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =