PROIECTELE FOTOVOLTAICE CÂȘTIGĂ TOT MAI MULT TEREN

0
297

Parcul fotovoltaic pe care Primăria Buzău vrea să-l amenejeze în municipiu, la sud de groapa cu deșeuri a fostei fabrici de geamuri, va costa 4,6 de milioane de euro. Asta arată studiul de fezabilitate comandat de municipalitate, care mai indică și faptul că terenul ales, de aproape 13 hectare, este mai puțin pretabil agriculturii.

Potrivit proiectului, finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, iar durata execuției, din momentul aprobării proiectului și alegerea constructorului, este de doi ani. Parcul  fotovoltaic va avea o putere instalată de 3,53 MW, iar energia produsă va fi folosită pentru reducerea facturilor la energie plătite de Primăria Buzău pentru iluminatul public, funcționarea Primăriei și a instituțiilor subordonate, dar și pentru instalația de nocturnă a stadionului de atletism.

De asemenea, un proiect asemănător, privind amplasarea de panouri fotovoltaice, vizează și școlile din municipiul Buzău, după modelul Școlii nr. 11, cea mai mare unitate gimnazială din oraș, care beneficiază deja de anul trecut de un astfel de sistem.

Nu în ultimul rând, un parc de fotovoltaice urmează să-și amenajeze și Compania de Apă, pe un teren din vecinătatea stației de epurare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 2 = 7