DRUMUL CĂTRE VULCANI, REABILITAT PRIN PROGRAMUL „ANGHEL SALIGNY”

0
291

După ani în care s-a intervenit doar cu cârpeli, pentru a putea fi cât de cât practicabil, drumul de acces către Vulcanii Noroioși va fi reabilitat prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”. Astăzi, Consiliul Județean Buzău a aprobat proiectul de modernizare a două dintre drumurile de acces către Vulcanii Noroioși. Următorul pas va fi semnarea contractului de finanțare.

Starea drumurilor de acces către Vulcanii Noroioși a stârnit, de-a lungul timpului, indignarea turiștilor, în condițiile în care acestea duc către un obiectiv important din Ținutul Buzăului. Președintele Consiliului Județean Buzău susține că lucrările de reabilitare au bătut pasul pe loc, tocmai din cauza complexității proiectului.

Deoarece structura terenului este extrem de dificilă, zona fiind predispusă la alunecări de teren, specialiștii au fost nevoiți să facă unele foraje pentru stabilizarea terenului. Tocmai pentru că lucrările sunt extrem de complexe, deocamdată nu se poate estima un termen de finalizare.

Valoarea totală a investiției se ridică la aproape 60 de mililoane de euro. Aceasta este și prima investiţie semnificativă făcută în Geoparcul Internaţional UNESCO Ţinutul Buzăului. La finalul lucrărilor, accesul la unul dintre cele mai importante obiective turistice din judeţul Buzău, Vulcanii Noroioşi, se va face în condiţii optime, iar zona va primi un important sprijin pentru dezvoltarea turismului. Vulcanii se află la o distanță de aproximativ 35 de kilometri de municipiul Buzău, iar mai bine de jumătate din drum se parcurge în condiții optime, pe Drumul Național 10, Buzău – Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =