PENSIILE SPECIALE AU TRECUT DE COMISIILE DIN SENAT

0
231

Proiectul de lege privind pensiile speciale a fost votat  în comisiile de specialitate ale Senatului, iar miercuri este programat votul în plenul Senatului. Dezbaterea din comisiile de specialitate a Senatului a fost una pur de formă, pentru că a fost votat proiectul adoptat de guvern la finalul anului trecut cu micile modificări depuse in ultimele zile  de liderii coaliției.

Potrivit acestora, pensiile speciale vor fi supraimpozitate cu 15%, dar doar partea necontributivă care depășește salariul mediu brut pe economie, adică suma de 6.800 de lei în prezent. De asemenea, va fi interzis cumulul mai multor pensii speciale, iar majorarea pensiilor magistraților se va face în funcție de rata inflației, nu de indemnizațiile celor aflați în activitate.

Proiectul prevede că pensiile speciale vor fi în cuantum de 65% din salariul brut, inclusiv sporurile cu caracter permanent. Au fost eliminate din calculul pensiei speciale doar acele prime cu caracter ocazional. Fac excepție magistrații, a căror pensie specială va fi în continuare mult mai mare, de 80% din indemnizația brută, inclusiv sporurile permanente. De asemenea, proiectul mai prevede că nicio pensie specială nu va putea depăși salariul avut în perioada de activitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =