CE SĂ MĂNÂNCI DACĂ VREI SĂ NU TE ÎNGRAȘI. CARE SUNT ALIMENTELE FĂRĂ CALORII

0
226

Dacă obișnuiești să ronțăi între mese sau vrei să ai o dietă cu un aport caloric mai mic sigur ai căutat o listă cu alimente fără calorii.

Poți să ai gustări peste zi fără să te temi că te vor îngrășa. Ba chiar vei vedea că poți să și slăbești pentru că există alimente fără calorii pe care le poți mânca în ce cantitate vrei tu. Condiția este să nu ai alături de ele niciun adaos, cum sunt sosurile sau dressingurile.

Dacă vei consuma numai alimente sărace în calorii cu siguranță la un moment dat vei începe să resimți frustrare și îți va fi foarte foame. Este important să te asiguri că aceste alimente fără calorii conțin și proteine, carbohidrați bogați în fibre și grăsimi sănătoase pentru inimă.

Când fibrele, proteinele și grăsimile sunt consumate împreună, vei simți un grad de sațietate mai mare pentru o perioadă mai lungă de timp. De exemplu, carbohidrații bogați în fibre, cum ar fi cerealele integrale, fructele, fasolea și lintea, îți vor da suficientă energie și nu vei simți că îți este foame la scurt timp după masă.

Proteinele din produse de origine animală sunt esențiale atunci când vrei să slăbești pentru că ajută la menținerea masei musculare și la eliminarea grăsimilor. Lipidele, cum sunt uleiul de măsline extravirgin, somonul și alți pești grași, avocado și nucile, sunt importante pentru că îți dau senzația că ești sătulă după masă.

Dieta ta nu trebuie să se bazeze exclusiv pe aceste fructe și legume pentru că la sfârșitul zilei te vei simți foarte înfometată și vei ajunge să mănânci exact ce ai evitat toată ziua. O alimentație echilibrată presupune combinarea alimentelor fără calorii cu proteine și grăsimi de calitate, o hidratare adecvată și mișcare.

Iată o listă cu ce ar trebui să consumi dacă vrei să ai un aport caloric cât mai mic.

Mere

Merele sunt bogate în quercetină și pectină. Quercetina este un flavonoid, un tip de substanță chimică vegetală naturală care are efecte antioxidante și antiinflamatorii. Pectina este un tip de fibră solubilă care poate ajuta la prevenirea constipației.

De asemenea, este fermentată de bacteriile benefice din colon, care produc acizi grași cu lanț scurt care pot juca un rol în prevenirea bolilor cronice, inclusiv a anumitor tipuri de cancer și afecțiuni intestinale.

Merele au un aport important de potasiu, vitamina C și vitamina A. Află mai multe despre beneficiile consumului de mere.

Caise

Caisele sunt bogate în potasiu, fosfor și beta caroten, acesta din urmă fiind convertit în vitamina A. Ele oferă, de asemenea, calciu, fier, magneziu, vitamina C și acid folic.

Sfeclă

Sfecla este o sursă foarte bună de acid folic și mangan, dar și de potasiu. Folatul este important pentru sinteza ADN-ului și prevenirea defectelor tubului neural în timpul sarcinii, în timp ce manganul este o componentă a enzimelor antioxidante și ajută la descompunerea glucozei și proteinelor. Potasiul poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale.

Broccoli

Broccoli este plin de vitamine și minerale. Este o sursă excelentă de vitamina C care întărește imunitatea, oferind peste 81 mg, sau aproximativ 135% din necesarul zilnic. Este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina K , importantă pentru sănătatea oaselor și vindecarea rănilor.

Mineralele din broccoli includ mangan, potasiu și fosfor. Este, de asemenea, o sursă excelentă de acid folic, de vitamina A și de alte vitamine din grupul B.

Conopidă

Conopida este o sursă excelentă de vitamina C, asigurând jumătate din doza zilnică recomandată pentru un adult. Mai conține vitamina B6 și magneziu. De asemenea, are un aport important de calciu, fier, fosfor, potasiu, zinc, cupru, mangan, fluor.

Țelină

În ciuda conținutului scăzut de calorii, țelina oferă mai mulți micronutrienți. Conține potasiu, acid folic, colină, vitamina A și vitamina K. Țelina are un aport mic de sodiu și fluor natural.

Usturoi

Usturoiul conține mai multe vitamine și minerale: vitamina C, zinc, calciu, fier, potasiu, magneziu, vitamina E, vitamina K și mangan.

Grapefruit

Grapefruitul este o sursă excelentă de vitamina C, oferind aproape 64% din necesarul zilnic într-o singură porție. Este, de asemenea, o sursă excelentă de beta caroten (pe care organismul îl transformă în vitamina A ), asigurând 28% din necesarul zilnic. Grapefruitul oferă cantități mici de anumite minerale, cum ar fi potasiu, calciu și magneziu.

Fasole verde

Fasolea verde oferă organismului mai mulți nutrienți cheie, cum ar fi vitamina K, o vitamină solubilă în grăsimi care ajută la coagularea sângelui. O porție de fasole verde nefiertă oferă 16% din aportul zilnic recomandat de vitamina C și 5% din aportul zilnic de vitamina A. Fasolea verde este o sursă bună de acid folic, riboflavină și tiamină, precum și cupru și magneziu .

Lămâie

Lămâile sunt o sursă excelentă de vitamina C, oferind peste jumătate (30,7 mg) din aportul zilnic recomandat. Există, de asemenea, are cantități mici de tiamină, vitamina B6 și acid folic. Lămâile nu sunt o sursă bună de minerale, dar în cantități mici: calciu, fier și potasiu.

Salată verde

Salata verde are un aport mic de aproximativ 1% din valoarea zilnică de calciu, fier, potasiu, acid folic, vitamina K și vitamina C.

Ceapă

Ceapa oferă o varietate mare de nutrienți , în special vitamina C, vitamina B6, acid folic, potasiu și mangan. De asemenea, conține în cantități mici calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc, cupru, seleniu și colină.

Zmeură

Zmeura este bogată în multe vitamine și minerale esențiale: vitamina C, majoritatea vitaminelor B (în special acid folic), vitamina A, vitamina E și vitamina K. Mineralele din zmeură includ calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru, mangan, și seleniu.

Căpșuni

Căpșunile au un conținut bogat de vitamina C, aproape atingând doza zilnică recomandată la o porție de 200 g. De asemenea, au un aport semnificativ de potasiu, acid folic, calciu și magneziu.

Pepene roșu

Un pepene roșu complet copt are mai mulți nutrienți decât pepenele verde care nu a ajuns la maturitate. O singură porție de pepene verde este o sursă bună de vitamina C și  vitamina A.

Vitamina C ajută la vindecarea rănilor și poate avea proprietăți anti-îmbătrânire și de stimulare a sistemului imunitar.

Vitamina A este importantă pentru sănătatea ochilor. Pepenele roșu mai conține cupru, cid pantotenic, biotină și vitaminele B1 și B6. Află mai multe despre beneficiile consumului de pepene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 12 = 17