PESTE 500 DE COPACI VOR FI PLANTAȚI LA RÂMNICU SĂRAT, PRIMĂVARA ASTA

0
225

O amplă campanie de plantare de arbori este demarată de Primăria Râmnicu Sărat, în perioada următoare. Mai bine de 500 de copaci vor fi plantați pe cele peste 40 de străzi prinse în proiectele de modernizare, pe care, déjà, au început lucrări de asfaltare. Astăzi, în cartierul Alecu Bagdat, 50 de râmniceni au fost angrenați pentru primele plantări de arbori. Este vorba de râmnicenii care fac parte din programul de ucenicie, demarat în urma unui proiect din fonduri europene, derulat de municipiul Râmnicu Sărat prin Grupul de Acțiune Locală ,,Sus Râmnicul,,.

Dacă, astăzi, cei 50 de râmniceni au lucrat, ca voluntari, în cartierul Alecu Bagdat, în zilele viitoare, ei vor planta copaci, ca îngrijitori spații verzi, în cadrul programului derulat de Grupul de Acțiune Locală ,,Sus Râmnicul,,..

Și râmnicenii din cartierele mărginașe, care nu au avut loc de muncă sau sunt beneficiari de ajutor social se pot forma în diferite domenii de activitate, în urma unor cursuri de formare profesională.

Programul inițiat de Grupul de Acțiune Locală ,,Sus Râmnicul,, are ca scop reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială.

Si echipele  Administrației Domeniului Public au efectuat deja lucrări de plantare în mai multe zone ale municipiului, printre care Piața Halelor, Parcul Central, Zona Pod, strada Principele Ferdinand și strada Mihai Eminescu. Arborii plantați sunt ornamentali, tuia, salcâmi, vișini ornamentali, dar și alte soiuri vor schimba imaginea străzilor din oraș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =