ORA PĂMÂNTULUI, MARCATĂ ÎN ACEST AN PE 25 MARTIE

0
80

Ora Pământului este un eveniment anual de promovare a activităților de salvare a planetei. Anul acesta, Ora Pământului are loc pe 25 martie. Anul acesta, organizatorii evenimentului, World Wildlife Fund (WWF) își propun să fie „cea mai mare oră a pământului” de până acum.  Oamenii din întreaga lume, precum și companiile și autoritățile locale, sunt încurajați să stingă luminile din casa sau din clădirea în care își desfășoară activitatea, timp de o oră.

Milioane de case, birouri și clădiri istorice își sting luminile, pentru Ora Pământului, în fiecare an. Printre monumentele emblematice care și-au întrerupt electricitatea timp de o oră, în anii anteriori, se numără: Opera din Sydney, Colosseum-ul, Turnul Eiffel și Empire State Building. Potrivit unui studiu, oprirea curentului, cu ocazia Orei Pământului, a redus consumul de energie electrică în medie cu 4%. Studiul a adunat informații din 10 țări, timp de 6 ani. Stingerea luminii este în principal o acțiune simbolică, potrivit WWF. Organizația îl descrie ca un moment de reflecție asupra a ceea ce putem face pentru a produce o diferență.

Pe lângă stingerea luminilor, există o mulțime de activități utile la care oamenii pot participa pentru a marca Ora Pământului. În sute de locuri din întreaga lume sunt organizate maratoane sau drumeții în natură.

WWF-Letonia va găzdui concertul anual „Ora Pământului” la Muzeul de Istorie a Căilor Ferate din Letonia, pe 23 martie.

În Belgia și Marea Britanie, participanții sunt invitați să scrie o poezie cu o temă ecologică, la lumina lumânării și să o posteze pe pagina de Facebook „Poeți pentru Planetă”.

WWF-Bulgaria va găzdui la Sofia un eveniment de stand-up comedy, muzică live și un test cu întrebări despre fauna sălbatică, natură și provocările cu care se confruntă aceasta.

Pe 25 Martie 2023, între orele 20:30 și 21:30, pe aleile parcului Arheologic din Constanța, vor fi lumânări pe suporturi de hârtie, din materiale reciclabile și lucrate manual, aranjate sub diferite forme care vor reprezenta viața marina. Prin această acțiune se dorește atragerea atenției asupra ecosistemului acvatic și a impactului pe care activitățile zilnice ale oamenilor le au asupra acestuia, Constanța atrăgând anual foarte mulți turiști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rezolvă Captcha 18 + = 27