PERMISUL AUTO, O MARE PROVOCARE

0
182

Timpii de așteptare în cazul buzoienilor care se programează pentru proba practică a examenului de obținere a permisului auto continuă să fie o mare provocare. Aceasta chiar dacă un subofițer din cadrul Inspectoratului de Poliție Buzău s-a transferat la Serviciul de Permise Auto și a primit atestatul de examinator pentru proba practică auto.

Prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, spune că, dacă vor fi găsite resursele necesare, în viitorul apropiat, buzoienii care susțin examen pentru obținerea permisului pentru categoria C, respectiv pentru camioane, vor avea prioritate în fața celor care susțin examen pentru categoria B.

Prefectul este conștient că această propunere îi va atrage multe critici din partea buzoienilor.

La începutul lunii trecute a intrat în vigoare un proiect de lege, adoptat de Camera Deputaţilor la finele anului 2022, care prevede reducerea de la 21 la 18 ani a vârstei minime de obţinere a unui permis de conducere pentru categoria C, CE. De asemenea, se modifică și vârsta pentru categoriile D, DE, de la 24 la 21 ani, cu condiţia obţinerii unui certificat de competenţă profesională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 80 = 82