LABORATOR ULTRAPERFORMANT LA SPITALUL JUDEȚEAN BUZĂU

0
565

Investiție majoră a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Unitatea medicală a fost dotată cu un Laborator de Biologie Moleculară, cu aparatură medicală ultraperformantă, qPCR, care poate detecta cantități foarte mici de virus. Acuratețea rezultatelor reprezintă un criteriu important, atât pentru medici, cât și pentru pacienți, iar rezultatele se dau în maxim 48 de ore.

Laboratorul are o cameră de primire pacienți, dar și o cameră de primire probe și recoltare pentru pacienții care nu sunt internați în Spitalul Județean Buzău. Totodată, în cadrul acestui compartiment se mai află o cameră de extracție automată a probelor și o cameră de amplificare, unde se află un aparat qPCR.

Laboratorul se află în apropierea U.P.U.-SMURD și funcționează cu un medic de laborator, un biochimist și un asistent principal de laborator. Compartimentul se adresează tuturor buzoienilor care vor să se testeze pentru infecțiile SARS-CoV-2 , virusul gripal și HPV. Testele nu sunt însă gratuite, ci contra cost, iar prețul pornește de la 140 de lei și poate ajunge până la 200 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 1 =