ZIUA NAȚIONALĂ A MESERIILOR, MARCATĂ LA LICEUL ECONOMIC “ELINA MATEI BASARAB” DIN RÂMNICU SĂRAT

0
711

Ziua Națională a Meseriilor a fost marcată la Liceului Tehnologic Economic ,,Elina Matei Basarab”, din Râmnicu Sărat sub forma unor evenimente educaționale, în cadrul cărora s-au întâlnit viitori absolvenți de clasa a VIII-a cu elevii instituției, profesorii, dar și cu o mare parte din reprezentanți ai operatorilor economici de practică. Acțiunea a avut loc pe 10 martie la sediul liceului. A fost un prilej excelent pentru ca elevii și profesorii să prezinte vizitatorilor oferta școlară educațională, pentru a-i familiariza pe cei de clasa a VIII-a cu tainele unor meserii de succes și pentru a pune bazele unei colaborări solide cu mediul de afaceri al comunității râmnicene, în vederea constituirii unor clase de învățământ dual.

Liceenii i-au întâmpinat pe mai micii vizitatori inclusiv cu mărțișoare comestibile, preparate în atelierul școlar și i-au condus pe coridoarele școlii, în săli de clasă și în ateliere de lucru, unde au putut urmări expoziții de fotografii cu produsele realizate în laboratoarele unității sau expuneri de materiale didactice necesare specializărilor Economic, Turism și alimentație, Comerț. S-au bucurat de prezentare, atât elevi ai claselor a VIII-a din toate școlile municipiului Râmnicu Sărat, cât și ai școlilor gimnaziale din comunele limitrofe. Însoțiți de cadre didactice, au participat la această zi a ,,porților deschise”, elevi de gimnaziu din Valea Râmnicului, Râmnicelu, Podgoria, Topliceni, Buda, Boldu, Puiești, Balta Albă, Grebănu, Bălăceanu, Ghergheasa, Ziduri, Racovițeni, Murgești.

Viitorii absolvenți de ciclu gimnazial au aflat și  care sunt oportunitățile oferite de Liceul Tehnologic Economic ,,Elina Matei Basarab”, prin clasele de învățământ profesional. Prin Metodologia elaborată de Ministerul Educației au posibilitatea de a-și continua traseul educațional după terminarea celor 3 ani de școală profesională, mergând pe rută de liceu, iar, la finalizarea studiilor liceale, vor putea opta și pentru cursurile școlii postliceale oferite în domeniu. De asemenea, au fost prezentate și noutățile ofertei educaționale pentru anul școlar 2023-2024, punctul de atracție fiind reprezentat de înființarea unei clase de învățământ profesional dual, cu durata de 3 ani, pentru meseriile de bucătar (13 locuri) și ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație (17 locuri), la care se adaugă și posibilitatea parcurgerii curriculum-ului pentru specializarea Tehnician în turism, intensiv Limba engleză, respectiv Tehnician în activități economice, intensiv Informatică.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Buzău, ai operatorilor economici de practică și ai unității administrativ teritoriale a Municipiului Rm.Sărat.

Ziua de 11 martie este una de mare însemnătate pentru învățământul tehnologic românesc, fiind data la care, începând cu anul 2019, se sărbătorește Ziua Națională a Meseriilor, ocazie de a spori gradul de conștientizare a importanței învățământului profesional și tehnic din România. Anul acesta, Liceul Economic Rm.Sărat a organizat evenimentul cu o zi în avans, vineri, 10 martie, marcând astfel a doua ediție a acestei campanii de promovare a meseriilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 6 =