ÎNVĂȚĂMÂNTUL DUAL IA AMPLOARE

0
188

Învățământul dual, formă de pregătire care permite angajatorilor să-și formeze viitorii angajați încă de pe băncile școlii, ia amploare la Buzău. Din această toamnă, numărul de locuri pentru învățământul dual din județ va fi de cinci ori mai mare. Astfel, la Buzău vor fi create nu mai puțin de 254 de locuri în 6 licee, față de 54 de locuri în trei licee, cum se întâmpla până acum.

Potrivit Inspectoratului Școlar, pentru anul  2023-2024, cele 254 de locuri vor fi distribuite în trei licee din municipiul Buzău, respectiv Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil”, Liceul ”Dimitrie Filipescu” și Liceul Tehnic Buzău și trei licee din Râmnicu Sărat, respectiv Liceul Tehnologic Economic, Liceul Victor Frunză și Liceul Tehnologic Traian Săvulescu. Mai mult, tinerii vor avea la dispoziție o paletă  variată de meserii pentru care se pot pregăti.

Cele mai noi specializări, introduse începând cu această toamnă sunt: tinichigiu vopsitor-auto, electromecanic utilaje și instalații industrial, confecționer produse textile, brutar – patiser – preparator produse făinoase, operator în prelucrarea legumelor și fructelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

80 + = 89