CUM ÎI CONVINGEM PE COPII SĂ PETREACĂ MAI MULT TIMP AFARĂ?

0
229

Petrecerea timpului în aer liber poate avea un impact pozitiv asupra sănătății fizice, bunăstării mentale, abilităților sociale, creativității și învățării copiilor. Încurajarea copiilor să petreacă timp afară este o modalitate excelentă de a le susține dezvoltarea și bunăstarea generală. Totuși, în societatea actuală, se poate dovedi a fi dificil să convingi copiii să se joace afară, în detrimentul calculatorului. Vrei să descoperi cum îl poți face să petreacă mai mult timp afară?

Iată câteva sfaturi care ar putea fi de ajutor:

  1. Dă-i un exemplu

Copiii urmează adesea exemplul părinților lor. Dacă vă văd că vă bucurați de activități în aer liber, cum ar fi grădinăritul, drumețiile sau sportul, este mai probabil ca ei înșiși să dezvolte un interes pentru activitățile în aer liber.

  1. Planificați activități distractive în aer liber

Copiii sunt mai predispuși să petreacă timp afară dacă se distrează. Planificați activități care le plac copiilor dumneavoastră, cum ar fi plimbări cu bicicleta, picnicuri sau jocuri în aer liber. Lasă-i să încerce mai multe activități, cumpără-i întâi o trotinetă de copii  și vezi dacă are înclinații spre astfel de activități. Acest lucru îi va dezvolta echilibrul, dar și sănătatea fizică generală.

  1. Limitați timpul petrecut în fața ecranului

Timpul excesiv petrecut în fața ecranelor poate fi o barieră majoră în calea petrecerii timpului în aer liber. Stabiliți limite privind timpul pe care copiii dvs. îl pot petrece uitându-se la televizor sau jucând jocuri video și încurajați-i să petreacă acest timp afară în schimb.

  1. Petrecerea timpului în aer liber trebuie să fie accesibilă

Pentru a face mai mare dorința copiilor dvs. să petreacă timp afară, spațiile din aer liber ar trebui să fie aproape de casă. Oferindu-le acces ușor la spații în aer liber, cum ar fi curtea din spate sau parcul local, există o șansă mai mare ca aceștia să vrea să iasă afară la joacă. Asigurați-vă că au echipamentul necesar, cum ar fi biciclete, mingi sau frisbee, pentru a profita la maximum de timpul petrecut afară.

  1. Încurajați hobby-urile în aer liber

Încurajați-vă copiii să își dezvolte hobby-uri în aer liber, cum ar fi grădinăritul, observarea păsărilor sau fotografia. Aceste hobby-uri îi pot ajuta să aprecieze natura și să petreacă mai mult timp afară. Dacă le practicați împreună, acestea pot deveni momente neprețuite de apropiere familială.

  1. Faceți din timpul petrecut în aer liber o prioritate a familiei

Faceți din petrecerea timpului în aer liber o activitate de familie obișnuită. Rezervați timp în fiecare săptămână pentru o drumeție sau o plimbare cu bicicleta în familie și încurajați-i pe toți să participe. Astfel, această rutină va deveni un obicei dorit de către copiii dvs., pe care îl vor menține chiar și în viața lor de adult cu viitoarea lor familie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =