SALARII MAI MARI PENTRU ALEȘII LOCALI

0
181

Cresc salariile primarilor din România. Judecătorii Curții Contituționale au decis că majorarea veniturilor aleşilor locali, contestată de USR, este constitutională. Primarii, viceprimarii și șefii consiliilor județene vor primi în plus la salarii între 880 și 2.200 de lei brut. Indirect vor crește și indemnizațiile consilierilor locali, pentru că aceste sunt corelate ca metode de calcul la indemnizațiile președinții consiliilor județene.

Viceprimar/ primar de sector/ președinte de CJ – 1.980 de lei brut;

Vicepreședinte CJ – 1.760 de lei brut;

Primarii din marile municipii – 1.650 de lei brut;

Primarii orașelor mari – 1.300 de lei brut;

Primarii comunelor mici – 880 de lei brut.

Este vorba despre Legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 115/2022 pentru completarea art. I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Potrivit USR, actul normativ nu indică sursa de finanţare.

USR a invocat şi încălcarea prevederilor constituţionale referitoare la desfăşurarea procedurii parlamentare de adoptare a legilor, în condiţiile în care actul normativ a fost adoptat cu două zile înainte să expire termenul stabilit pentru depunerea amendamentelor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + = 15