CÂINII MAIDANEZI, O ETERNĂ PROBLEMĂ

0
187

Problema câinilor fără stăpân a intrat, din nou, în atenția autorităților buzoiene, din cauza înmulțirii acestora, dar și ca urmare a numeroaselor reclamații venite din partea unor cetățeni care se plâng că au fost mușcați de patrupede. Situația este și mai complicată în condițiile în care nici serviciul de ecarisaj din cadrul Urbis Serv nu funcționează, având activitatea suspendată, după ce medicul veterinary, cu care societatea avea contract, a plecat. Ca urmare, lucrătorii de la ecarisaj nu pot ridica și duce în padoc câinii fără stăpân pe care îi găsesc pe străzile Buzăului și nici nu pot decide eutanasierea patrupedelor agresive.

Ultimii doi medici veterinari care au lucrat la padocul din Buzău și-au reziliat contractele cu societatea Urbis Serv, din cauza nenumăratelor plângeri penale depuse pe numele lor de iubitorii de animale. Primarul Constantin Toma recunoaște că situația serviciului de ecarisaj este îngrijorătoare, având în vedere că niciun medic nu mai vrea să lucreze pentru padoc.

Edilul spune că, în lipsa unor reacții imediate, Buzăul riscă să se confrunte cu atacuri ale câinilor agresivi asupra cetățenilor, așa cum s-a întâmplat în alte localități din țară.

Potrivit Primăriei Buzău, în 2021, au fost ridicați de pe străzi aproape 1.500 de câini fără stăpân, iar în 2022, numai 300.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 45 = 49