ÎNGRIJORAT DE SOARTA ARMATEI

0
237

S-a împlinit un an de când Rusia a lansat invazia în Ucraina, pe care Kremlinul a numit-o „operațiune militară specială”. A trecut un an de când lumea a văzut ceea ce nu credea că e posibil: tancuri pe străzile Europei, spitale și școli bombardate de avioane și rachete. În tot acest timp, autoritățile române au acționat în solidaritate cu poporul ucrainean, pentru a acorda asistență de urgență, sprijin umanitar sau sprijin social, prin diverse programe de integrare socială. Deputatul de Buzău, Nicolae Roman, nu vede însă cu ochi buni implicarea prea ,,accentuată” a României în sprijinirea Ucrainei.

Militar de meserie, generalul Roman se arată indignat de modul în care autoritățile române reacționează în scandalul privind dragarea Canalului Bâstroe de către ucraineni. El consideră că situația creată reprezintă un atac hibrid sau chiar concretizat la adresa siguranței României.

Războiul din Ucraina arată cât de importantă este armata într-o țară amenințată de război. Deputatul Nicolae Roman este însă îngrijorat de situația armatei în România, o țară care își folosește armata pentru lucruri ce nu țin de atribuțiile sale, cum ar fi îndepărtarea zăpezii de pe drumurile blocate de nămeți.

Lipsa de considerație față de armata română, spune deputatul Roman, este evidențiată cel mai puternic în scandalul privind cimitirul militar din Valea Uzului, din Harghita, acolo unde crucile militarilor români ar urma să fie îndepărtate.

Nicolae Roman consideră că situația dezastruoasa a armatei, situatia economica precară și sărăcirea populației pot fi îndreptate dacă românii vor ieși în număr cât mai mare la vot la alegerile din 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + = 23