ROMÂNIA TRIMITE SALVATORI ÎN TURCIA

0
174

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a convocat astăzi Comitetul Național pentru Situații de Urgență, la propunerea DSU în contextul cutremurului devastator  din Turcia. Guvernul României a decis trimiterea unei echipe RO-USAR, personal specializat de intervenție în astfel de situații critice din cadrul IGSU. România trimite în Turcia o echipă RO-USAR cu personal specializat de intervenție în situații critice precum cutremurul din Turcia.

Sprijinul se  acordă în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Turcia prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Potrivit bilanțul  provizoriu al cutremurului de 7,4 grade,  care a avut loc in aceasta dimineata în Turcia, numarul mortilor a depasit 300, iar cateva mii de persoane sunt ranite. În țara învecinată Siria sunt peste 200 de morți.

Este unul dintre cele mai puternice cutremure înregistrate vreodată în regiune, dacă nu cel mai puternic. Operațiunea de salvare a oamenilor în urma clădirilor prăbușite este în plină desfășurare.

Cutremurul a avut loc pe timpul nopții, astfel că majoritatea celor surprinși de el dormeau. Si alte tari si-au anuntat sprijinul față de Turcia.  Șeful Guvernului de la Atena anunță deja că sunt pregătite resurse care pot pleca imediat din Grecia către Ankara. Olanda, Serbia și Suedia sunt gata să trimită echipe de salvatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

80 + = 81