PRINCIPIUL ,,POLUATORUL PLĂTEŞTE”

0
223

Obiectele aruncate de unii buzoieni în sistemul de canalizare din municipiu dau serioase bătăi de cap Companiei de Apă. Decolmatarea se poate realiza doar cu ajutorul echipamentelor invazive, care folosesc apă cu presiune mare pentru a curăța conductele înfundate. Acest lucru are efecte nefaste asupra sistemului de canalizare, iar vechimea țevilor și șubrezirea lor în timp le fac vulnerabile la incidente. Spre exemplu, aruncarea necorespunzătoare a gunoaielor la canalizare a impus săparea unei gropi de patru metri adâncime, pe Bulevardul Unirii, pentru schimbarea a 40 metri de țeavă, din care s-a scos moloz și materiale textile aruncate de oameni.

Pentru a-i detemina pe buzoieni să nu mai arunce gunoaie în sistemul de canalizare, reprezentanții Companiei de Apă vor impune, cât de curând, măsuri dure, aplicate, se pare cu succes, și în alte orașe din țară.

Rețeaua de canalizare din municipiul Buzău este și cea mai lungă din întregul sistem de 400 de kilometri gestionat de Compania de Apă în județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

49 + = 56