ROMÂNIA VA IMPORTA GAZ DIN AZERBAIDJAN

0
210

România vrea să înlocuiască importurile de gaze din Rusia cu cele din Azerbaidjan. Aflat într-o vizită oficială la Baku, președintele Klaus Iohannis a anunțat că a agreat cu omologul său, Ilham Aliyev, dezvoltarea cooperării în mai multe domenii, printre care și cel al energiei. Astfel, societățiile Romgaz și Socar vor semna, vineri, un nou contract pentru livrarea de gaze naturale azere în România, valabil în perioada 1 aprilie 2023 – 1 aprilie 2024.

„ Am agreat să susţinem dezvoltarea cooperării bilaterale în domenii precum energie, comerţ, transporturi, investiţii, digitalizare, agricultură, foarte important – educaţie şi cultură. Am mulţumit domnului preşedinte Ilham Aliyev pentru demararea de către Azerbaidjan a exportului de gaze suplimentare către România, de la 1 ianuarie 2023. „, a declarat Klaus Iohannis, după întrevederea cu președintele azer, Ilham Aliyev.

Klaus Iohannis a reiterat că atât Coridorul Sudic de Gaze, cât şi viitorul cablu submarin de transport de energie electrică produsă în Azerbaidjan din surse regenerabile, proiecte susţinute inclusiv de Comisia Europeană, vor contribui semnificativ la asigurarea securităţii energetice a Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

43 + = 52