POMII FRUCTIFERI, ÎNLOCUIȚI CU ARBORI DE MĂTASE

0
161

Primăria Buzău dorește să înlocuiască corcodușii și duzii din oraș…cu arbori de mătase. Măsura ar viza peste 3.000 de corcoduși și aproape 290 de duzi care au crescut, în decursul anilor, pe domeniul public. Înlocuirea lor cu alți arbori ar implica, pe lângă cheltuielile cu lucrările și un cost de aproape 60.000 de lei, pentru realizarea studiului de impact privind aplicabilitatea acestei măsuri.

Reprezentanții administrației locale susțin că tăierea acestor pomi este justificată de numeroasele reclamații venite din partea cetățenilor. Aceștia s-au declarat deranjați de mirosul fructelor stricate căzute vara din pomi. Responsabilii din Primărie spun că pomii nu au fost plantați cu bună știință, ci au apărut spontan iar  o astfel de măsură a fost luată și în alte mari orașe din țară.

Nu demult, Primăria Buzău s-a confruntat cu un val de reclamaţii şi nemulţumiri din partea buzoienilor, după ce majoritatea gardurilor vii din oraş au fost desfiinţate. Există posibilitatea ca și această măsură să ridice o serie de proteste din partea cetățenilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =