EDUCAȚI…ȘI NU PREA

0
227

Buzoienii sunt educați…și nu prea. O arată datele provizorii ale recensământului populației de anul trecut, potrivit cărora în județul Buzău 44,5% dintre cetățeni au nivel scăzut de educație. Adică, fie au urmat doar școala primară și gimnazială, fie nu au fost niciodată la școală. Acest procent îngrijorător plasează județul nostru pe locul 30 din țară după nivelul de educație.

Specialiștii sunt de părere că procentul alarmant al buzoienilor cu nivelul scăzut de educație duce și la o lipsă a ocupării locurilor de muncă, disponibile în județ. Mai grav este faptul că în acest procent de buzoieni fără studii, nu figurează numai persoane adulte.

Conform acelorași date provizorii, din cele 208.000 de femei rezidente în județul Buzău, 47,7% au nivel scăzut de educație, 41,3% au nivel mediu (adică postliceal, liceal, profesional, învățământ complementar sau de ucenici), iar 11% au nivel superior. În ceea ce privește bărbații, din cei 196.900 de bărbați rezidenți în județ, 41,2% au nivel scăzut de educație, 48,9% au nivel mediu și doar 9,9% au urmat studii superioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

43 + = 48