APLICAȚIA DSU, ACTUALIZATĂ

0
253

Departamentul pentru Situații de Urgență și-a actualizat aplicația, chiar în ziua în care instituția a împlinit 9 ani de activitate. Platforma conține mai multe noutăți, de la o hartă interactivă cu toate instituțiile de care cetățenii ar putea avea nevoie în situații de urgență, până la ghiduri practice.

Prima secțiune a aplicației este destinată informațiilor venite din partea DSU și a instituțiilor din subordine, referitoare la evenimentele de actualitate.

Ca element de noutate,  aplicația va trimite mai multe tipuri de alerte utilizatorilor, cum ar fi cele referitoare la blocajele de pe șosele.

O altă secțiune actualizată este harta interactivă unde pot fi găsite toate instituțiile la care oamenii pot apela, în cazul în care au o urgență.

Dacă apăsăm pe butonul „începe deplasarea”, avem opțiunea să accesăm aplicațiile de navigare. Harta exista și înainte de actualizare, însă nu avea aceleași opțiuni și nu puteau fi văzute distanțele. În plus, acum apar în aplicație și adăposturile de protecție civilă.

O altă secțiune este cea a ghidurilor practice, cum ar fi cele de prim-ajutor. Instrucțiunile scrise sunt însoțite și de clipuri care îi învață pe utilizatori pas cu pas cum să acorde primul ajutor, în diferite situații, ori cum să acționeze înaintea, în timpul și după evenimente de forță majoră, precum accidentele nucleare, furtunile și cutremurele.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

62 + = 64