CUM A ARĂTAT PRIMA NINSOARE DIN ACEASTĂ IARNĂ ÎN JUDEȚUL BUZĂU

0
244

A fost un weekend de coșmar, atât pentru șoferi, cât și pentru autoritățile din Buzău, la prima ninsoare din acest an, dar și din această iarnă. Încă de vineri, ninsoarea abundentă, dar și vântul care a depășit la rafală 50 de kilometri pe oră au troienit zăpada și aproape 50 de autovehicule au rămas blocate în nămeți. Printre ele, mai multe microbuze cu muncitori, un autobuz şi mai multe autoturisme. Șoferii rămași cu mașinile în zăpadă au acuzat autoritățile că nu și-au făcut treaba.

Mai multe echipe din cadrul Consiliului Județean Buzău au fost trimise în județ pentru a verifica activitatea drumarilor. Chiar și așa, pe mai multe drumuri din județ, precum DN2B, DN2E85, DJ102H, DJ203K sau DJ203G, s-au semnalat mai multe incidente rutiere soldate doar cu pagube materiale. O dubă s-a răsturnat pe DN 2B, la ieșirea din Bentu, iar pe alte drumuri mai multe autovehicule au ieșit în decor după ce au derapat din cauza carosabilului alunecos. Și la Viperești, o autoutilitară a ajuns în șanț, după ce a derapat.

Sâmbătă seară, din cauza viscolului, aproape 25 de localităţi din judeţul Buzău au rămas fără curent electric.

În toate această perioadă, echipajele ISU Buzău nu au avut odihnă. Pompierii au intervenit pe Drumul European 85 pentru deblocarea din nămeți a 120 autovehicule cu 200 de persoane la bord. La scoaterea mașinilor împotmolite în nămeți pe Drumul European 85, în zona Crucea Comisoaiei, au intervenit și peste 80 de jandarmi alături de gruparea mobilă de jandarmi Ploiești și de militariii de la Divizia 2 Infanterie „Getica”.

De asemenea, pompierii au intervenit și pentru degajarea unor copaci rupți de vânt și îngreunați de stratul de zăpadă, unul în municipiul Buzău, care a căzut pe două autoturisme și altul în localitatea Valea Sălciilor, comuna Tisău. Alte două misiuni au vizat transportul unor persoane ce necesitau dializă, în localitatea Nucu, comuna Bozioru și în localitatea Pardoși. Pompierii au preluat pentru a duce la spital și alte patru persoane cu probleme medicale, un bolnav din localitatea Robeasca și trei din localitatea Oreavu. Echipajele ISU Buzău au mai fost solicitate și pentru stingerea unui incendiu a unei case, în localitatea Homesti, comuna Grebănu.

Pe durata codului portocaliu care a vizat județul Buzău, au participat la misiuni 150 de pompieri cu peste 25 de mijloace tehnice de intervenție, 70 de polițiști cu 36 autospeciale și 85 de jandarmi cu 19 autospeciale.

În municipiul Buzău, autoritățile au intervenit foarte târziu pentru degajarea carosabilului. Vineri dimineață în oraș se circula mai greu decât pe drumurile județene, unde la primele ore ale dimineții nu intervenise niciun utilaj de deszăpezire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 79 = 82