SE CIRCULĂ ÎN CONDIȚII DE IARNĂ! ȘOFERI, INFORMAȚI-VĂ ÎNAINTE DE A PLECA LA DRUM!

0
293

Astăzi și mâine avem parte de ninsori, lapoviță și polei în sudul și sud-estul țării, inclusiv în Capitală.Meteorologii au emis două atenţionări cod galben de vreme rea, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgenta le recomanda șoferilor să circule prudent și să se informeze înainte de a pleca la drum.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, în această  dimineaţă, se circula îngreunat, în condiţii de iarnă, cu strat subţire de zăpadă pe carosabil, în zona montană a judeţelor Argeş, Mehedinţi şi Prahova. Sunt semnalate precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare pe drumurile din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Harghita,  Ilfov, Mureş, Prahova, Sibiu, Vâlcea si  Vrancea.

Pentru prevenirea unor evenimente rutiere grave, politistii le recomandă conducătorilor auto să se informeze cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze şi să îşi echipeze corespunzător autovehiculul. Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă,  viteza trebuie adaptată astfel încât  să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare.

Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile semnalizate și marcate corespunzător, la culoarea verde a semaforului electric, şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către conducătorii auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =