VIOLENȚA ÎN ȘCOLI, UN FENOMEN ALARMANT

0
267

Violenţa în școli rămâne un fenomen alarmant, mai ales că numărul unor astfel de incidente nu pare să fie în scădere. Reprezentantul instituţiei Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Ploieşti spune că, anul trecut, a fost nevoie să intervină din oficiu, la mai multe cazuri de acest fel, care au fost sesizate, atât în presa locală, cât și în cea națională.

Un caz ajuns în atenția Avocatului Poporului a avut loc în luna mai a anului trecut, atunci când două fete, eleve în clasa a VII-a la Școala nr. 11 din Buzău, și-au împărțit pumni și picioare sub privirile a zeci de colegi. Aceștia în loc sa le despartă, le încurajau și le filmau cu telefoanele mobile. Printre școlile în care s-au mai semnalat astfel de cazuri se află și unele cu renume din Buzău.

Bullying-ul în şcoli plasează România pe locul 3 la nivel european în privinţa fenomenului, potrivit unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Aproape 400.000 de elevi sunt ameninţaţi cu bătaia şi 220.000 sunt bătuţi în mod repetat de colegi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

62 + = 65