NU SUNT INTERESAȚI DE VACCINARE ANTIGRIPALĂ

0
199

Nicio farmacie din județul Buzău nu vaccinează antigripal. Pentru a putea fi posibilă vaccinarea și în farmaciile din județ, asistenți de farmacie sau chiar farmaciști ar fi trebuit să absolve cursuri organizate de către Direcția de Sănătate Publică. În plus, pentru o asemenea activitate, fiecare farmacie participantă la program ar fi trebuit să aibă un spațiu dedicat și un om dedicat, ceea ce nu este deloc la îndemână.

Mai mult, în acest an buzoienii nu prea au fost la fel de interesați să achiziționeze vaccinul antigripal, comparativ cu anul trecut, motiv pentru care se înregistrează și o scădere de 75 la sută a vânzărilor. Începând cu data de 17 ianuarie, românii se pot imuniza împotriva gripei în farmaciile comunitare din România autorizate în acest sens de Ministerul Sănătății în cadrul unui program pilot.

Vaccinul gripal nu este însă oferit gratuit în farmacii. Cei care doresc să le fie administrat trebuie să îl cumpere în prealabil. Administrarea lui în farmacie îi scutește, însă, pe doritori, de un drum suplimentar cu vaccinul cumpărat din farmacie la medicul de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

56 + = 62