ARMATA AMERICANĂ ÎȘI SUPLIMENTEAZĂ TRUPELE ÎN ROMÂNIA

0
144

Armata americană a anunţat oficial că sunt pregătite unități pentru a le suplini pe cele aflate în prezent în Europa. Cotidianul New York Times, citând surse din Pentagon, titrează că alte câteva mii de soldaţi vor ajunge în România şi vor fi detaşate aici pentru cel puţin 9 luni.

În acest moment  sunt câteva mii de militari ai celebrei Divizii 101 Aeropurtate detașați la Mihail Kogălniceanu. Acolo ar putea ajunge și soldați ai diviziei 10 Munte, o altă unitate de elită a armatei SUA.

Publicaţia americană New York Times susţine că schimbarea nu este posibilă ci certă, urmând ca prezența militarilor americani să fie prelungită cu cel puțin 9 luni.

Divizia 101 aeropurtată cunoscută și ca „Screaming Eagles” este specializată în asalt aerian și este prezentă în România de la începutul lunii iulie, la Mihail Kogălniceanu.

New York Times menţionează şi faptul că misiunea din România ar urma să fie condusă de un general de două stele, alături de de cei mai buni planificatori de la Divizia a 10-a de Munte.

Militarii americani prezenţi în România se antrenează şi au exerciții în mod constant cu cei români, pe flancul estic al Alianţei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 1 =