,,MICA UNIRE’’, ANIVERSATĂ LA LICEUL TEHNOLOGIC ECONOMIC ,,ELINA MATEI BASARAB’’

0
284

Împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române a creat contextul perfect la Liceul Tehnologic Economic ,,Elina Matei Basarab’’, Râmnicu Sărat pentru a marca o sărbătoare plină de semnificații istorice, iubire de țară și respect față de cultura națională .

 

Pentru a marca ,,Mica Unire’’, așa cum i-a rămas numele în istorie, elevii s-au pregătit și, ca un preambul al sărbătorii, s-au implicat într-o serie de activități menite a cunoaște  evenimentele care au stat la baza  formării  statului român modern. Grupurile pregătite de profesorii participanți au susținut pe rând prezentări referitoare la importanța pe care o are Unirea Principatelor Române. Au vorbit apoi despre faptul că ,,Mica Unire’’ a fost primul pas important care a condus la Marea Unire din 1918 și că visul devenit realitate a creat un context favorabil ce a dus pe parcurs la transformarea României într-un stat modern, aducând pentru prima dată câteva elemente occidentale în viața românilor.

 

Tot cu această ocazie, atât elevii cât și profesorii s-au îmbrăcat în tradiționalele ii, acestea fiind un simbol al românilor care evidențiază existența,  continuitatea, prezentul și trăinicia poporului român. Din tabloul descris nu putea lipsi nici Hora Unirii, care se cântă mereu pe data de 24 ianuarie spre a marca unirea Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza.

Activitatea propriu-zisă a fost organizată vineri, 20 ianuarie, la sediul liceului.,,Aderarea la valorile culturii națiunii române se realizează prin cultivarea în școli a activităților menite a le oferi elevilor contexte în care să-și recunoască identitatea națională și să înțeleagă cine sunt cu adevărat. Patriotismul înseamnă respect pentru fiecare ființă umană, pentru moștenirea națională, pentru natura acestei țări. De aceea vom promova întotdeauna valorile și credințele care stau la baza patriotismului și iubirii de țară’’, ne-a declarat prof. dr. Margareta Peneoașu, directorul Liceului Tehnologic Economic ,,Elina Matei Basarab’’ Râmnicu Sărat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 87 = 93